Haar Kleuren

Je haar verven. Waar moet ik rekening mee houden?

Het is weer lekker koud buiten en dat betekent dat veel mensen het de perfecte tijd vinden om hun haar weer eens te verven. In deze blog vertellen de professionals van Petit Maison Kapsalon je alles over de mogelijkheden voor het verven van donker en licht haar en waar je hierbij op moet letten.

Mogelijkheden voor het verven van donker haar

Het lichter maken van donker haar is een vak apart, dus als je weinig ervaring hebt en zeker wilt zijn dat het mooi wordt, kun je dit het beste aan een professionele en ervaren kapper overlaten. Maar wil je toch liever zelf aan de slag, dan zijn er een aantal technieken  die je kunt proberen:


Zet met folie highlights in het haar

Door bepaalde plukjes in je haar lichter te maken, krijg je een mooi effect, dat er natuurlijk uitziet. Let erop dat je de plukjes niet te licht maakt en let op de uitgroei. Hoe vaker je dit doet, hoe mooier het wordt


Je haar ontkleuren

Je haar ontkleuren doe je niet in één keer. Gebruik een laagpercentage blondeerpoeder met anti-oranje (blauwpigment) om je haar geleidelijk steeds lichter te maken, tot je uitkomt op kleurhoogte 7. Je kunt dit corrigeren met een 7 of 8 askleur met niet meer dan 3 procent activator, maar let wel op dat je geen oranje gloed krijgt.


Je haar helemaal blonderen

Begin door de donkere delen van je haar te blonderen en laat de aanzet nog even voor wat het is. Hiervoor gebruik je het liefst een activator met een laag percentage. Als de kleur naar je wens is, dan kun je je hele haar blonderen, maar let er ook hier op dat je corrigeert voor de oranje of gele gloed.


Mogelijkheden voor het verven van blond haar

Maar weinig mensen hebben echt blond haar, zo’n 2 procent van de wereldbevolking. Wil je je haar blond verven dan kun je kiezen uit verschillende soorten tinten.

Voor een natuurlijk blonde haarkleur kun je kiezen voor zoiets als Excellence Crème 7.0. Deze kleur past bij veel verschillende soorten huidkleuren. Voor een wat warmere platina asblonde look kies je voor Préférence 10.21 Stockholm. Ga je een stapje verder dan kom je bij asblond of champagneblond uit. Dit kun je creëren met Préférence 10.1 Helsinki Extra Licht Asblond. Wil je tenslotte nog verder gaan, dan kies je voor roze blond, perzik, blorange, of goudblond. Hiervoor gebruik je Colorista Paint Milk of Excellence Crème 8.3 in Licht Goudblond.


Voor meer informatie over het verven van je haar neem je contact op met de kappers van Petit Maison in Woudenberg.