Zo kun je je haar herstellen na de zomer

De koudere maanden zijn alweer begonnen, maar je haar is nog steeds flink beschadigd door de zomerzon, het zwemmen in zee- of zwembadwater en het vaker wassen van je haren. Het gevolg: een hoofd vol pluis en gespleten punten. Door je haar nu te herstellen, ga je met gezond haar de winter in, en is het straks beter beschermd tegen de vrieskou en centrale verwarming. Hier lees je hoe je precies begint en wat je allemaal kunt doen om je beschadigde haar te herstellen. Ook geven we je tips om je haar tegen de kou te beschermen.

Waarmee begin ik als ik beschadigd haar heb?

Allereerst: gun je haar wat rust! Kleuringen, hete stylingtools en vooral blonderen kunnen je haar nog verder beschadigen. Ook simpelweg je haar wassen met shampoo en warm water kan je haar verder uitdrogen. Bij droog, beschadigd haar staan de haarschubben open, waardoor je haar dof wordt, gaat pluizen en sneller afbreekt. Door je haar 1 tot 2 maanden met rust te laten, kunnen de haarschubben zich weer sluiten en ziet je haar er sneller weer gezond uit. Let er ook op dat je gezond eet, genoeg slaapt en niet te veel stresst. Dit zijn allemaal zaken die invloed hebben op de gezondheid van je haar.

Hoe kan ik mijn haar herstellen?

Er zijn daarnaast verschillende verzorgingsproducten die je kunt gebruiken om je haar te herstellen. Was je haar (niet te vaak en met niet te warm water!) met een schampoo en conditioner speciaal voor beschadigd haar. Spoel je haar na het wassen met koud water, wat ervoor zorgt dat de haarschubben zich sluiten en je haar minder uitdroogt. Wrijf je haar niet droog, maar gebruik een föhn op de laagste stand.

Ook kun je 1 tot 2 keer per week een voedend haarmasker gebruiken. Kies bijvoorbeeld eentje die verzorgende olie bevat. Je haarstylist van Kapsalon Petit Maison in Woudenberg kan je adviseren over de beste producten voor jouw haar. Heb je erg last van gespleten punten? Dan kan zelfs het beste masker je haar niet meer herstellen. De beste oplossing is om je haar door je kapper te laten bijpunten. Je haar ziet er zo meteen weer gezond en glanzend uit.

En hoe bescherm ik mijn haar tegen de kou?

Bovenstaand advies blijft ook tijdens de koudere maanden gelden. Bescherm je haar daarnaast vooral goed tegen vrieskou. Nat haar kan bevriezen en breekt dan snel af. Ga dus nooit met nat haar de deur uit als het vriest en draag liefst een muts. Ook de centrale verwarming kan je haar flink uitdrogen. Blijf dus de hele winter verzorgende haarproducten gebruiken en je zal met prachtig gezond haar het nieuwe jaar ingaan!

Wil je meer advies over het herstellen van beschadigd haar na de zomer? Neem contact op met je haarstylist van Kapsalon Petit Maison in Woudenberg voor advies op maat.